Feestelijke bijeenkomst bij Dokan.

Op 30 mei 2012 hebben we een speciale bijeenkomst gehad. Marijke Laarakker nam afscheid van Dokan. Zij gaat wonen en werken in Duitsland. We begonnen de avond met een korte training bestaande uit kihons uit de Kase Ha school. Op verzoek van Marijke werd het kata Enpi behandeld. Aan het eind van de training werden er verschillende demonstraties gegeven, zoals een prachtig uitgevoerd Unsu kata door Sensei Vincent Boukema. Een zeer geconcentreerde Sensei André Brockbernd liet het kata Hangetsu zien. Vincent en André lieten ook samen het kata Enpi zien en een kumite vorm met 2 bo’s. Hierna konden we genieten van het kata Shushi no kon sho.

Op deze avond waren ook twee gasten aanwezig. Sensei Hugo Roelofsen demonstreerde een aantal iaido kata’s, zowel uit Seitei als de Koryu (old school). Sensei Jac van der Linden demonstreerde 5 Jodo kata’s.  Dit deed hij samen met Vincent Boukema. Het was erg leuk om vanuit de verschillende Budo disciplines te zien dat dit alles met passie gedaan wordt.  Jammer dat Marijke ons gaat verlaten, zie deed het karate bij ons met heel veel passie. Gelukkig gaan we haar nog wel zien met stages en speciale trainingen.

Na de demonstraties was er een feestelijke bijeenkomst met een drankje en (door Sensei André) zelf gemaakte shushi’s. Emin Tokmakcoglu speelde op de Zas (een turkse gitaar) en hij zong een mooi Turks liefdeslied. Hugo Roelofsen (gitaar) had een prachtig afscheidslied geschreven en werd begeleid door zijn broer (contrabas).

Van Dokan kreeg Marijke een fotoalbum met alle hoogte punten van de afgelopen jaren.  De avond werd afsloten met een bezoekje aan ons stamcafé van de 12 ambachten.
Al met al was het weer een Dokan waardige avond!

[Klik hier voor een foto-impressie…]
Het fotoboek wat aan Marijke is gegeven kan je hier online bekijken.

Social Media

Je kan veel tegenstanders bevechten en daarvan winnen. Je kan beter de kunst gebruiken om mensen te helpen aan hun leven invulling te geven.

— André Brockbernd (@Dokandojo) Twitter

Klik hier voor meer tweets, volg de Sensei op Twitter....

Skype Me!
Gebruik
Skype
en bel ons gratis.

Last updates
Zoeken