Info

Karateles bij Dokan

Onze missie is het karatedo op non-profit basis te verspreiden. Hoewel de vechtkunst op hoog niveau beoefend wordt, worden er geen zogenaamde ‘vechtmachines’ opgeleid. Belangrijk is dat de karateka er plezier aan beleeft. Daarnaast staan veiligheid en gezondheid hoog in het vaandel.

De karateka die bij Dokan ingeschreven is zal niet alleen fysiek getraind worden, maar ook worden zij mentaal sterker gemaakt. De lessen bij Dokan worden gegeven volgens de Budo traditie. Budo is een levenswijze waarbij men door regelmatig en veelvuldig de kunst beoefend. Hierdoor zal bij de boefenaar een veranderingsproces optreden die zal leiden naar een vorm van zelfperfectie. Derhalve hebben de trainingen en lessen bij Dokan een vormend karakter. De lesgevers van Dokan zijn geschoold in de Shotokan karatestijl. Dit houdt in dat zij veelzijdig zijn. Zij kunnen lesgeven zowel op recreatief niveau maar ook op wedstrijdniveau.

Wij geven les aan kinderen en volwassenen. Aan beginners tot en met zeer ervaren veteranen. Er zitten bij ons karateka op les die meer dan 25 jaar karate beoefenen. Aan het eind van elk seizoen bestaat er bij ons om een examen te doen. Als je slaagt krijg je een band die je niveau aangeeft. De meeste leerlingen blijven meestal jarenlang trainen. Sommigen stoppen tijdelijk met karate wegens studie, werk, huwelijk, kinderen en reizen en komen dan ook vaak weer terug. Het geheim om op alle fronten een succesvol karateka te worden zit hem in het regelmatig trainen. Bij Dokan kan je in de meeste gevallen meerdere keren per week trainen.

Terwijl de meeste vormen van fysische activiteit en sport een inherent risico van verwonding hebben, is  karate zeer veilig omdat bij de kern van de filosofie controle is. De karate ontwikkelen technieken en leren om deze vaardigheden te controleren alvorens ze deze mogen beoefenen met een partner. De discipline en de verantwoordelijkheid zijn onze hoogste prioriteiten. Op elk moment zorgen onze instructeurs ervoor dat alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen worden genomen om de veiligheid en het welzijn van onze karate te waarborgen.

Om een lid van Dokan te worden, moedigen wij je aan om een paar lessen eerst te proberen. In de maanden september, oktober en januari en februari kan je bij een maand lang gratis proeflessen volgen. Zodra u één van onze opwindende opleidingssessies hebt ervaren, zal u een lidmaatschapsaanmeldingsformulier worden aangeboden om in te vullen.

Hier onder de pagina’s voor meer informatie

Soort Informatie (klik op regel om te openen)
Lestijden – Wanneer zijn er karatelessen?
Instructeurs – Wie geven er les?
Lesgeld – Wat kosten de karatelessen?
Voorwaarden – Wat zijn de voorwaarden die Dokan hanteerd?
Informatie Adressen – Wat is jullie correspondentie adres, kan ik jullie bellen?
Locaties – In welke zaal geven jullie les, en waar is dat precies?
F.A.Q. – Ik heb nog meer vragen?
Social Media

Je kan veel tegenstanders bevechten en daarvan winnen. Je kan beter de kunst gebruiken om mensen te helpen aan hun leven invulling te geven.

— André Brockbernd (@Dokandojo) Twitter

Klik hier voor meer tweets, volg de Sensei op Twitter....

Skype Me!
Gebruik
Skype
en bel ons gratis.

Last updates
Zoeken