F.A.Q

F.A.Q>

Veel gestelde vragen……

Kan ik een keertje komen kijken of zelfs meetrainen?
Iedereen is van harte welkom om te komen kijken. Het is zelfs beter om mee te trainen. Je mag zelfs een maand gratis trainen om het uit te proberen.

Wanneer zijn er nieuwe beginnerscursussen?
De beginnerscursussen beginnen in de maanden januari, februari, september en oktober. De beginnerscursus voor de jeugd (7 t/m 12 jaar) is op maandagavond de gymnastiek zaal van het Herman Jordan Montessori Lyceum, van 18.30 uur tot 19.30 uur. Voor de anderen en scholieren van de middelbareschool is dat op woensdagavond van 19.30 tot 20.30 uur  in de gymnastiek zaal van het Herman Jordan Montessori Lyceum. Wanneer je geen beginner bent kan je op elk moment starten. Klik hier voor de locatieadressen en routeplanning.

Waarom kan ik mij nite meteen inschrijven?
Wij bieden alle nieuwkomers een maand gratis trainen aan. Deze proeflessen zijn bedoeld om u te laten wennen aan het karate en aan onze school. Als u het karate bij ons leuk vindt en wij vinden dat u ook past binnen onze groep leerlingen, daarna kunt u zich pas anamelden als leerling van onze school.

Geven jullie ook karateles aan vrouwen en meisjes?
Ja natuurlijk! Ongeveer de helft van onze leden zijn meisjes en vrouwen. Zij voelen zich goed thuis bij Dokan.

Wat is de minimumleeftijd om met karate te beginnen?
Binnen onze school hanteren we een minimumleeftijd van 8 jaar.

Ik heb een ziekte, is het dat wel mogelijk om bij Dokan karate te leren?

Karate is mogelijk met ziektes, echter het is verstandig om dit met je behandelend(e) arts(sen) te overleggen. En als je bij ons karate gaat doen, dan stellen wij het op prijs dat de leraar hiervan op hoogte is. Bij eventuele problemen en calamiteiten kunnen wij dan ook adequaat helpen.

Is een karatepak verplicht wanneer ik start met karate?

In het begin is dat niet noodzakelijk. Niet knellende kleding is voldoende. Als je besluit dat je karate leuk vindt, dan is het verstandig om een karatepak te kopen. Je kunt karatepakken kopen bij André Brockbernd. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten kwaliteiten. We doen karate op blote voeten!

Raken jullie elkaar met jullie karate?

Wij zijn geen full-contact-karateschool. Uiteraard blijft het een vechtsport dus een blauwe plek kan je weleens op lopen. We gaan hier bij Dokan met respect met elkaar om. Iedereen komt na de training gewoon weer heel thuis.

Doe je ook mee aan wedstrijden?

Zo nu en dan doen we daar aan mee. Eén keer in de twee jaar organiseren wij een clubkampioenschap. Je kunt ook mee doen aan de schoolcompetitie. Aan het eind van elke training zijn er wedstrijdjes.

Ik heb al eens karate beoefend bij een andere club. Hoe gaan jullie hiermee om?
Wij beoefenen de karatestijl Shotokan. Wanneer je een andere stijl hebt beoefend hoeft dat in principe geen probleem te zijn. Ook als je de stijl Shotokan hebt gedaan, zul je merken dat het net weer iets anders is dan dat je gewend was. De lessen en examens zijn meestal bij iedere school weer anders, soms veel en soms een beetje. Wanneer je bij de andere school een band (kyu-graad) hebt gehaald is het mogelijk dat het niveau van onze school anders is. We geven je dan de raad om gewoon te starten met het volgen van onze lessen en trainingen. Als je getraind hebt bij een officieel erkende en bevoegde KBN karate-do leraar blijven je behaalde graden geldig. Ondanks dat vragen we je na een verloop van tijd een inschalingexamen te doen. In overleg bekijken wij dan op welk niveau je zit.

Hoe zit dat met examens en banden?
Je start met de witte band. Daarna geel (7e kyu), oranje (6e kyu), groen (5e kyu), blauw (4e kyu) en drie keer bruin (3e, 2e en 1e kyu). Aan het einde van elke seizoen januari en juni) zijn er examens. Deze worden door onze leraar, een door de rijkserkende leraar karatedo afgenomen. Als je bij ons dus een examen behaald is deze overal geldig.

Hoeveel kost het lidmaatschap hoe moet ik dat betalen?
Gemiddeld kost een lidmaatschap tussen de €18,00 en € 25,00 per maand. Bij Dokan kan je alleen met een incassomachtiging betalen. Klik hier voor meer informatie.

Waarom kan je de contributie alleen maar met een incassomachtiging betalen?
Een incassomachtiging is voor ons het makkelijkst. Elk ander vorm van betaalwijze behoeft een uitgebreide administratie. We houden niet van tijdrovende administratieve rompslomp. Ons boekhoudsysteem boekt de contributie automatisch, wat ons een heleboel vrije tijd scheelt. Het karate bij Dokan wordt op een non-profit basis verspreid. Dat wil zeggen dat het allemaal in vrije tijd wordt gedaan en die tijd besteden we zoveel mogelijk aan het karate zelf.
Klik hier voor door voorwaarden.

Hoe lang duurt het voordat ik de zwarte band behaal?
Om een zwarte band te halen moet je veel en regelmatig trainen. In principe is dat mogelijk in drie jaar. Maar de ervaring leert dat dit langer duurt. Voor de zwarte band doe je bij ons mee aan een landelijk examen welke wordt gehouden door de Karatedo Bond Nederland.

Wat is de Karatedo Bond Nederland (KBN)?
KBN staat voor Karatedo Bond Nederland. Het is de overkoepelende organisatie voor karate in Nederland waar we bij aangesloten zijn. Ze organiseren veel wedstrijden. Je moet lid zijn om zwarte band examen te mogen doen. Zie www.karatebond.nl voor meer informatie.

Nog meer vragen, stuur ons dan een e-mail.

Social Media

Je kan veel tegenstanders bevechten en daarvan winnen. Je kan beter de kunst gebruiken om mensen te helpen aan hun leven invulling te geven.

— André Brockbernd (@Dokandojo) Twitter

Klik hier voor meer tweets, volg de Sensei op Twitter....

Skype Me!
Gebruik
Skype
en bel ons gratis.

Last updates
Zoeken