image_pdf

Op maandag 6 februari 2017, om 19.30 uur zijn er bij de Budostichting Dokan demonstraties karate en iaido. Deze demonstraties zijn gratis te bezoeken en worden gegeven in de gymnastiekzaal van het Montessori Lyceum Herman Jordan, Jordanlaan 3 te Zeist.

De Stichting Dokan heeft tot doel om het karate en iaido (Japanse zwaardkunst) op non-profit basis te verspreiden. Veiligheid en gezondheid staan hoog in het vaandel. Belangrijk is dat iedereen er plezier aan beleeft. De beoefening van het karate en het iaido is niet alleen een sportieve kunst waar men lenig, snel en sterk van wordt maar waar je ook mentaal sterker van wordt. De krijgskunst bij Dokan is een harmonieus evenwicht tussen kracht en intelligentie; een prachtige boeiende kunst, die niet alleen aandacht besteedt aan de fysieke vorming van het lichaam maar zeker zoveel belang hecht aan de ontwikkeling van de geest. Het karate en iaido bij Dokan wordt op een traditionele wijze verspreid. De lesgevers bij deze budo stichting krijgen zelf nog regelmatig les van internationale hoog gegradueerde instructeurs. Sensei André Brockbernd is 6e dan karate en is ook zwarteband drager in andere vechtkunsten. De accenten bij Dokan liggen op mentale vorming, de zelfdiscipline en de ethische vorm. De krijgskunst bij Dokan staat eigenlijk tussen de sport en krijgstechniek.

Bij Dokan bestaat geen gewelddadige gerichtheid. Er is dus zelfbeheersing in plaats van agressie. Leerlingen van de Dokanschool zullen alle facetten, zoals deze bij Dokan worden onderwezen, demonstreren. Ook een aantal zwarte bandhouders zullen mooie en spectaculaire staaltjes van karate- en iaido-bekwaamheid laten zien. Wilt u vrijblijvend kennismaken met karate en iaido? Bezoek dan deze demonstratie. Jong en oud zijn van harte welkom.