Leraar Karatestichting Dokan officieel rijkserkend.

Persbericht Zeister Courant

Vanaf 14 december 2002 mag André Brockbernd, leraar van karateschool Dokan, zich rijkserkend sportleraar noemen.
André Brockbernd, heeft namelijk 14 december jl. het officiële diploma mogen ontvangen, dat hem officieel rijkserkend sportleraar maakt. Voor de karatesport in Zeist betekent dat dat stichting Dokan de enige karateclub in Zeist is die officieel onder leiding staat van een rijkserkend karateleraar.

Dit feit betekent voor de leerlingen van Dokan dat ze vanaf heden niet alleen les krijgen van een karateleraar, maar ook nog eens door een sportleraar die door de overheid volledig erkend wordt.
“ Het was dan ook geen sinecure”, verzucht André, net bijgekomen van een intensief examen. “ Nadat je sportief moest bewijzen wat je waard was, werd je ook nog eens theoretisch goed doorgezaagd. Maar het is gelukt!” André blijft altijd bescheiden, maar zijn cijfers behelsden toch voornamelijk achten en negens.

In principe kan André nu een willekeurige sportclub beginnen; theoretisch kan hij met dit diploma ook bijvoorbeeld een voetbalclub coachen. “Oh nee, mijn hart ligt toch echt bij het karate”, verzekert André.

Het rijkserkend leraarschap betekent dat de leraar een examen heeft afgelegd over de diepgaande fysiologie en anatomie van het lichaam, en zeer goede didactische vaardigheden heeft. En dit zijn juist de onderdelen waar André Brockbernd heel goed op heeft gescoord. Dat betekent voor de leerlingen toch wel een kwalitatieve waarborg.