Op zondag 1 november 2015 is er voor de 41e maal een stage bij Dokan met Sensei Jaap Smaal.

Sensei Jaap Smaal is lid van zowel de Europese scheidsrechtscommissie (EKF) als van de Wereld Scheidsrechterscommissie van de Wereld Karate Federatie (WKF). Hij is verantwoordelijk voor de organisatie en aansturing van het scheidsgerecht bij karatewedstrijden wereldwijd. Hij is een  absolute expert in het beoordelen van karatebewegingen, zowel op individueel technisch niveau (kata) als ook op het gebied van vechten tegen een tegenstander.  Hij is een echte karate-expert. Nog steeds traint hij dagelijks en houdt daarmee zijn karatevaardigheid zeer hoog.

Inmiddels heeft hij 3 kata’s ontwikkeld, de zogenaamde Yuki’s. Deze kata’s zijn zeer geschikt om naast de armtechnieken ook de beentechnieken te ontwikkelen. De traditionele kata hebben weinig beentechnieken. Deze nieuwe moderne kata’s kunnen door iedere karateka worden uitgevoerd. Ze zijn niet stijlgebonden en kunnen op elk karate niveau worden beoefend. Dit kan ook goed samen met partner(s) worden gedaan. Deze stage is bij uitstek een mooie gelegenheid om kennis te maken met, en/of je te verdiepen in deze nieuwe kata’s.

Sensei Jaap Smaal is ook nauw verbonden aan Dokan als  lid van haar bestuur, en karateleraar van onze Sensei André. Zij hebben samen de World Shotokan Ryu opgericht.

In een open en vriendelijke sfeer kan er bij Dokan stages worden gevolgd.
Iedereen vanaf 12 jaar is welkom. Er zijn geen restricties wat betreft karatestijl en karateniveau.

Trainingen:
10.00 uur tot 11.30 uur (zaal open om 9.30 uur)
12.00 uur tot 13.30 uur

De stage kost:
Aanmelding en betaling aan de zaal
2 trainingen € 40,00
1 training € 30,00

Meer info:
Bel 0624717263 (André Brockbernd)

Tot ziens op deze stage.