Een traditionele school voor karate en iaido.
Van iedereen die je ontmoet kan je iets leren.

Elvira Boere

Karatedocent – Elvira Boere – 3e dan karate

Elvira begon in 1998 met karate bij Sportcentrum Olympos in Utrecht. Aanvankelijk als ondersteunende sport naast het schermen, om conditie en uithoudingsvermogen op te bouwen. Maar het karate bleek zoveel meer te bieden dat ze uiteindelijk volledig voor het karate koos. Senseis Hans Harthoorn en Peter van Galen begeleidden haar tot en met haar 3e kyu graad.

Na het afronden van haar studie vervolgde ze haar trainingen bij André Brockbernd sensei. Zijn trainingen spraken haar aan vanwege zijn goede oog voor techniek en timing en ook vanwege zijn didactische vaardigheden.

Daarnaast heeft ze veel geleerd van de vele stages die André Brockbernd sensei heeft georganiseerd met onder meer Dirk Heene sensei, Pascal Lecourt sensei en Jaap Smaal sensei.

Ook heeft Elvira onder begeleiding van André Brockbernd sensei destijds deelgenomen aan team kata-wedstrijden. Verder heeft Elvira diverse trainingen gevolgd bij andere dojo’s, zoals bij Frans Baggen sensei en Robert Groenewegen sensei.

Als docent heeft Elvira met name ervaring met het overbrengen van basistechnieken, basisconcepten en ook met persoonlijke afstemming. Basistechnieken en -concepten zijn nooit ‘af’. Ze vormen de spreekwoordelijke ingrediënten voor zowel kata als kumite. Je kunt denken aan tsuki en geri waza, inzet van heuprotaties (hanmi shomen) en aan gevechtsalertheid (zanshin).