Een traditionele school voor karate en iaido.
Van iedereen die je ontmoet kan je iets leren.

Kinderen & Karate

Er zijn 5 goede redenen om je kind aan te melden voor karate bij Dokan.
Droomde je ervan om een karate-ster te worden toen je een kind was? Je dromen zijn misschien beïnvloed door de avonturen van de karatekid, Daniel LaRusso en zijn meester Mister Miyagi, of wellicht ook de Bruce Lee films en David Carrendine als kunfu-monnik. Karate biedt veel voordelen voor de kinderen van vandaag. Hieronder de top vijf redenen waarom karate een geweldige sport is voor je kind.

1. Krijg meer fysieke activiteit
In een tijd waarin kinderen minder actief worden en obesitas toeneemt, is elke gelegenheid goed voor lichamelijke activiteit. Karate is unieke sport, dankzij een mix van fysieke training, cardio en stretchen. Als je ooit een karateles hebt gezien, en je zou dit moeten doen als je van plan bent je kind in te schrijven, zou je veel meer zien dan alleen maar stoten en trappen.

2. Discipline is belangrijk
Vechtkunsten zijn gebaseerd op zelfdiscipline, een steeds waardevoller element voor de kinderen van vandaag die in een wereld leven waar de onmiddellijke voldoening wordt gezocht. In het leven kun je niet altijd krijgen wat je wilt en zelfbeheersing is een essentieel onderdeel van het leren. Zo kan je ontdekken hoe je kunt reageren op teleurstellingen en obstakels en hoe je tegenslagen kunt overwinnen. Door karate ontwikkel je een uniek gevoel van discipline dat van binnenuit komt en betrekking heeft op alle aspecten van het leven.

3. Respect
Wanneer heb je voor het laatst de frase ‘respect voor de ouderen’ gehoord? Waarschijnlijk toen je een kind was. Waarom? Je kan van ouderen leren van hun ervaringen. Karate is gebaseerd op het principe van respect voor volwassenen en elkaar. Kinderen die karate doen, leren niet alleen mooie bewegingen, ze leren ook autoriteit te respecteren.

4. Geweldloze conflictoplossing
Hoewel karate misschien een intens fysieke handeling lijkt, is het helemaal niet agressief. Vechtsporten bieden inderdaad niet-gewelddadige defensieve technieken, evenals de mogelijkheid om conflicten op een niet-gewelddadige manier op te lossen. Karate spreekt in wezen over vrede, en niet over strijd. Dit komt tot uitdrukking in de schoonheid en vloeiendheid van haar bewegingen.

5. Diepe gevolgen
De vaardigheden die kinderen via karate leren, blijven niet beperkt tot de dojo. In werkelijkheid brengen karatestudenten geleerde lessen over in het dagelijks leven. Van het klaslokaal tot de speeltuinen, kinderen leren luisteren, conflicten oplossen, met anderen opschieten, samenwerken en doelen stellen. Ze leren ook hun frustratie te beheersen wanneer ze een doel niet kunnen bereiken, en de motivatie te vinden om de inspanning te herhalen. Deze vaardigheden zijn niet gemakkelijk te leren, maar de vechtsporten leren elk van deze en nog veel meer. Elke echte karatestudent zal je vertellen dat de uitdaging veel meer is dan alleen het behalen van de zwarte band. Deze oude kunst geeft de kinderen van vandaag vooral levenslessen waar ze nog lang na het verlaten van de dojo-les profijt van zullen hebben.

Kom een keer langs met je kind om te kijken, of vraag een proefles aan!

Informatie over Dokan