image_pdfimage_print

Hoofdinstructeur – André Brockbernd Sensei

Sensei André Brockbernd is een ware vakman in het onderrichten van het Shotokankarate. Hij heeft meer dan 35 jaar aan zich aan het karate toegewijd. Hij zegt: ” Mijn grootste inspiratie was sensei Taiji Kase. Hij was loyaal aan de kunst en ook een groot voorbeeld van menselijkheid. Hij gaf mensen inzicht op zowel het fysieke als mentale vlak”

Sensei André Brockbernd (1956) is in 1980 bij Karatedo Academie Harthoorn begonnen met karate. Hij woont en werkt in Zeist is getrouwd en heeft 2 kinderen. André groeide op in Utrecht. Na de middelbare school begon hij met werken in de sociale verzekeringssector en vandaar uit volgde hij een ICT-opleiding. Inmiddels is hij databasemanager bij een fondswervende natuurorganisatie. Hij is een semi-professioneel fotograaf en webdesigner.

Sensei André heeft in de breedste zin van het woord alle takken binnen het karate beoefend. Eind tachtiger en begin negentiger jaren was hij niet onverdienstelijk actief op het wedstrijd gebied. In de school van zijn sensei Hans Harthoorn vervulde hij 15 jaar een lesgeversfunctie. Daarnaast was hij tot 1996 karatedocent bij Stichting Mesa Cosa, de studentensport stichting aan de Universiteit van Utrecht. André is 6e dan en is Rijkserkend Leraar Karatedo. Daarnaast is hij ook dangraad(zwarte band)examinator bij de Karatedo Bond Nederland.

Sensei André organiseert reeds jarenlang nationale en internationale karatestages en trainingen. Hij Schrijft regelmatig achtergrond artikelen in het bondsblad de Taiko, van de Karatedo Bond Nederland. Samen met zijn vrouw Sandra en zijn vrienden en Jaap Smaal en Vincent Boukema richtte André in 1998 de Karate Stichting Dokan op.

Sensei André heeft vele stagetrainingen ondermeer gevolgd bij wijlen sensei Taiji Kase, sensei Hiroshi Shirai, wijlen sensei Satoshi Myazaki, sensei Toshio Tamano, sensei Takeshi Naito, sensei Masao Kawasoe, Wijlen sensei Keinosuke Enoeda, sensei Kazuhiro Sawada, sensei Dirk Heene en sensei Pascal Lecourt. Naast het karate beoefende André ook het kobudo bij de Ryukyu Kobujutsu Hozon Shinko Kai en is daar 1e dan in. Sedert 2012 beoefend hij ook het Iado (Japans zwaardtrekken).

Sensei André is een volgeling van wijlen sensei Taiji Kase en is lid van de Shotokan-Ryu-Kase-Ha Academy. Hij onderhoud onder meer goede contacten met Sensei Jaap Smaal, Sensei Dirk Heene (België) en Sensei Pascal Lecourt (Frankrijk). Samen met Sensei Jaap heeft hij de World Shotokan Ryu opgereicht.

 

 

Opleiding en functies

  • Oprichter Stichting Dokan
  • Sensei van Dokan
  • Bestuurslid Dokan
  • 6e dan Karate W.S.R.
  • Rijkserkend Leraar Karatedo (Klik hier voor meer info.)
  • Dangraadexaminator Karate Bond Nederland
  • 1e dan iaido
  • 1e dan Kobudo
  • 3e (A) graad Reiki
  • Karate-instructeur Kase-Ha  (S.R.K.H.A.)

S.R.K.H.A.  = Shotokan Ryu Kase Ha Academy
W.S.R. = World Shotokan Ryu