Een traditionele school voor karate en iaido.
Van iedereen die je ontmoet kan je iets leren.

Franc Magnée

Karate docent – Franc Magnée – 3e dan karate

Franc is in 1997 begonnen met karate bij  Sportcentrum Olympos, studentensport van de universiteit, in Utrecht.

Na 15 jaar judo te hebben beoefend heeft Franc besloten de overstap te maken naar karate, omdat hij op zoek was naar meer afwisseling en dynamiek. Die dynamiek en afwisseling heeft hij helemaal gevonden in het karate. Naast de trainingen bij Sportcentrum Olympos is Franc ook gaan trainen bij de studenten karate vereniging Okido. In die periode begeleidden Hans Harthoorn sensei en Frans Baggen sensei  hem naar zijn 3e kyu.

Na het afronden van zijn studie heeft Franc een korte pauzeperiode ingelast in zijn karate, maar werd uiteindelijk toch weer aangetrokken door deze mooie sport en is toen gaan trainen bij Dokan in Zeist, onder leiding van André Brockbernd sensei. De inspiratievolle lessen en de vele georganiseerde stages van onder andere Jaap Smaal sensei, Pascal Lecourt sensei en Dirk Heene sensei hebben zijn karate gevormd.

Franc haalt veel inspiratie uit het gebruik en hergebruik van energie in technieken zoals deze veel worden toegepast in de school van de Shotokanryu-Kase-Ha. Deze technieken verwerkt hij dan ook graag in zijn lessen en toepassingen. De principes van go-no-sen,  sen-no-sen en sen-sen no sen komen daarbij regelmatig aan bod, maar ook de principes van plyometrie en energie halen uit de vloer.