Een traditionele school voor karate en iaido.
Van iedereen die je ontmoet kan je iets leren.

Info

Karateles bij Dokan

Onze missie is het karatedo op non-profit basis te verspreiden. Hoewel de vechtkunst op hoog niveau beoefend wordt, worden er geen zogenaamde ‘vechtmachines’ opgeleid. Belangrijk is dat de karateka er plezier aan beleeft. Daarnaast staan veiligheid en gezondheid hoog in het vaandel.

De karateka die bij Dokan ingeschreven is zal niet alleen fysiek getraind worden, maar ook  mentaal sterker worden. De lessen bij Dokan worden gegeven volgens de Budo traditie. Budo is een levenswijze waarbij men regelmatig en veelvuldig de kunst beoefend. Hierdoor zal bij de beoefenaar een veranderingsproces optreden die zal leiden naar een vorm van zelfperfectie. Derhalve hebben de trainingen en lessen bij Dokan een vormend karakter. De lesgevers van Dokan zijn geschoold in de Shotokan karatestijl. Dit houdt in dat zij veelzijdig zijn. Zij kunnen lesgeven zowel op recreatief niveau en ook op wedstrijdniveau.

Wij geven les aan kinderen en volwassenen. Aan beginners tot en met zeer ervaren veteranen. Er zitten bij ons karateka op les die meer dan 25 jaar karate beoefenen. Aan het eind van elk seizoen bestaat er bij ons de mogelijkheid om een examen te doen. Als je slaagt krijg je een band die je niveau aangeeft. De meeste leerlingen blijven meestal jarenlang trainen. Sommigen stoppen tijdelijk met karate wegens studie, werk, huwelijk, kinderen en reizen en komen dan ook vaak weer terug. Het geheim om op alle fronten een succesvol karateka te worden zit hem in het regelmatig trainen. Bij Dokan kan je in de meeste gevallen meerdere keren per week trainen.

Terwijl de meeste vormen van fysische activiteit en sport een inherent risico van verwonding hebben, is karate zeer veilig omdat de kern van de filosofie controle is. De karate ontwikkelen technieken en leren om deze vaardigheden te controleren alvorens ze deze mogen beoefenen met een partner. De discipline en de verantwoordelijkheid zijn onze hoogste prioriteiten. Op elk moment zorgen onze instructeurs ervoor dat alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen worden genomen om de veiligheid en het welzijn van onze karatebeoefenaren te waarborgen.