Een traditionele school voor karate en iaido.
Van iedereen die je ontmoet kan je iets leren.

Geen karate lessen t/m 20 mei 2020

Het zal jullie niet zijn ontgaan, gisteren (21-04-2020) was er weer een persconferentie met onze minister president Mark Rutte. De Nederlandse regering heeft op 21 april 2020 de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus verlengd en voor een deel versoepeld.

Vanaf 29 april mag de jeugd tot en met 18 jaar weer samen, onder begeleiding, trainen in de buitenlucht. Daarbij moeten de hygiëne maatregelen van het RIVM worden gevolgd. Voor de jeugd in de leeftijd 13 tot en met 18 jaar geldt dat zij zich tijdens het sporten 1,5 meter afstand moeten houden, voor de jeugd t/m 12 jaar geldt dat niet. Alleen trainingen zijn toegestaan, wedstrijden/competities en toernooien blijven verboden. Kleedkamers blijven gesloten.

Voor volwassenen blijft gelden dat georganiseerde sporttrainingen niet mogen plaatsvinden en er geen wedstrijden mogen worden gespeeld.  Wandelen, fietsen of hardlopen in de buitenruimte blijft toegestaan waarbij de 1,5 meter afstand ook dan in acht moet worden genomen. Laat de groep bovendien uit niet meer dan 2 personen bestaan. Deze beperkte heropening van de sport is voorlopig tot 20 mei van dit jaar.

Dit betekent dat wij in ieder geval tot 20 mei 2020 geen karate kunnen trainen in de dojo (gymnastiekzaal). Overigens is de school, Jordan Montessori Lyceum Utrecht,  waarvan wij de gymnastiekzaal huren gesloten. Ook kunnen wij geen buitentraining aanbieden voor de jeugdige karateka’s.

Voorlopig blijven we wel trainingen geven via internet met het programma Zoom. Elke maandagavond en woensdagavond kan je meetrainen vanaf 19u30 tot maximaal 45 minuten. Het zijn aangepaste karatetrainingen voor kleine ruimtes. Er zijn al twee van deze trainingen geweest, en de deelnemers waren erg enthousiast. Als je nog niet hebt meegedaan, vanavond is er weer een training. De jeugd is ook van harte welkom. Met onderstaande link kan je mee doen:

https://us04web.zoom.us/j/5938898881

Voor alle duidelijkheid hebben we een kleine handleiding gemaakt hoe je met het programma Zoom kan meedoen met de trainingen. De handleiding (pdf) kan je met onderstaande link inzien en downloaden.

https://www.dokan.nl/wp-content/pdf/dokan-digi-karate_met_zoom.pdf

Tot slot, pas goed op jezelf en de ander en doe lekker mee met de Dokan-Digi-Karate trainingen.

Oshu
André Brockbernd

dokan karate zoom digikarate

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

 

Top Nieuws