Een traditionele school voor karate en iaido.
Van iedereen die je ontmoet kan je iets leren.

Geen trainingen tot 28-04-2020

Beste Karateka en ouders/verzorgers van onze jonge karateka’s,

Allereerst hopen we dat jij en je familie gezond zijn en blijven. Een paar weken geleden keken we vooruit naar de lente, de dangraad- en kyugraadexamens en mooie trainingen met elkaar. Maar nu verlangen we naar het einde van deze verschrikkelijke corona-pandemie. Laten we hopen dat deze misère het land en ons niet teveel ontwricht.

De afgelopen weken hebben we net als iedereen ons enorm moeten aanpassen. Niks is meer hetzelfde deze dagen. Thuiswerken, niet meer in groepen samen mogen komen, afstand houden, zoveel mogelijk in huis blijven en vooral geen karate en iaido meer in onze mooie dojo.  Dat heeft nogal wat consequenties.

Er zijn vele creatieve oplossingen om te bewegen en sporten. Op YouTube en internet, zie onze vorige nieuwsflits, vind je vele mooie voorbeelden. Er  is nu ook veel meer gevoel van medeleven en we staan dichter bij elkaar dan we beseffen. Het zou leuk zijn als we ook van jullie zijde reacties mogen ontvangen.

Als alles, zoals het er nu uitziet,  zijn er 3 stages gepland, en als het meezit gaan die door.

  • Zondag 27 september 2020 stage met Jaap Smaal sensei bij Pora in Meerssen.
  • Weekend 3 en 4 oktober 2020 stage met Pascal Lecourt sensei bij Dokan in Zeist.
  • Zondag 15 november 2020 stage met Jaap Smaal sensei bij Dokan in Zeist.

Wij rekenen op jullie loyaliteit en zodra dat kan, geef je massaal op voor deze stage.

Helaas……onze dojo blijft dicht tot en met 28 april 2020.

We hebben het allemaal kunnen zien en horen tijdens de persconferentie van onze minister president Mark Rutte op 31 maart 2020 dat de maatregels worden verlengd tot 28 april 2020.

We volgen hier letterlijk de richtlijnen op van de overheid en het NOC*NSF. Letterlijk staat er op hun websites geschreven:

NOC*NSF wijst de sport in Nederland er op dat het t/m 28 april verboden is sportclubs open te houden

Geen sportevenementen en clubbijeenkomsten

De Nederlandse regering heeft op 31 maart 2020 de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus verlengd. Voor de sport betekent dit dat alle sport- en fitnessclubs (sportaccommodaties en sportinrichtingen), waaronder zwembaden, sporthallen en sportvelden zeker tot en met 28 april gesloten zullen blijven. In ieder geval tot en met 28 april blijft het ook verboden om bijeenkomsten te organiseren. Het verbod op het houden van evenementen waarvoor een vergunning verplicht is blijft gehandhaafd tot de eerder gekozen datum van 1 juni.

Er zijn misschien vragen als:

  • Hoe zit het met de contributie die we hebben betaald?
  • Krijgen we compensatie?
  • Gaan we de gemiste lessen inhalen, bijvoorbeeld in de zomer ofzo?

We begrijpen al deze vragen, de antwoorden weten we nu nog niet. Er zijn natuurlijk wel kosten e.d. die door blijven lopen en betaald moeten worden. We gaan ons daar te zijner tijd over buigen en daar besluiten over nemen. Maar eerst kijken we wanneer we weer de reguliere trainingen kunnen starten.

Tot slot, blijf gezond, wees lief voor elkaar, heb begrip. Meer kunnen we op het ogenblik niet verlangen maar ook niet bieden.

Tot snel, digitaal voor nu en wellicht in persoon zo snel als mag.

Oshu

Namens het
Bestuur Stichting Dokan

Sandra en André Brockbernd

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

 

Top Nieuws

Op maandag 10 juni 2024 vonden er opnieuw bandexamens plaats bij karateschool Dokan, in de gymzaal van het Jordan Montessori Lyceum. Van links naar rechts

Lees verder »