Een traditionele school voor karate en iaido.
Van iedereen die je ontmoet kan je iets leren.

Van zoom naar vaccin

dokan karate 2020 2021

Van zoom naar vaccin

Van velen hoor ik: Zullen we 2020 maar vergeten! Helaas we kunnen dat wel denken en wellicht proberen dit foute jaar ergens diep in ons geheugen weg te stoppen, maar we kunnen er niet omheen, 2020 heeft een flinke aanslag gepleegd op ons karate trainen. Dit jaar gaat bij Dokan de boeken in met het annuleren van drie stages, twee van Jaap Smaal sensei en één van Pascal Lecourt sensei. Helaas hebben we ook geen nieuwe dangraadhouders kunnen verwelkomen aangezien het niet mogelijk was om examens af te nemen. Gelukkig hebben we wel een geruime tijd online kunnen trainen en toen het weer toegestaan was om met elkaar in een groep te mogen trainen, mochten we elkaar niet stoten, schoppen, gooien en fysiek onder druk zetten. En kiais waren uit den boze hoewel er wel eens enthousiast ontsnapte.

We krijgen dit jaar een bijzondere Kerst, we zitten midden in de eerste harde lockdown van Nederland nadat het aantal coronabesmettingen in de afgelopen weken enorm waren gestegen. Respectloze demonstranten tegen de door het kabinet uitgeroepen nieuwe maatregelen zorgden voor veel herrie en opschudding tijdens de toespraak van onze premier Mark Rutte. Ook zijn er velen teleurgesteld, omdat de Action en HEMA toch niet open zullen blijven. Het is een vruchtbare tijd voor complotdenkers en mensen die de mazen van de wet en grenzen van de regels opzoeken. Geen vuurwerk, dan gaan we lekker carbid schieten, winkels dicht, ‘ooh dan doen we gewoon een kraampje voor de ingang’, of we gaan kopen bij de groothandel en veroorzaken lange files. Het is een tijd van korte lontjes en ergernissen. En ondertussen muteert het virus in nog meer gevaarlijke varianten en tart nog meer ons geduld.

Ik dank iedereen die met ons hebben meegeleefd en zich gehouden hebben aan de regels. Het deed mij veel goed wanneer iemand die per ongeluk geen afstand hield, door de mede karateka op vriendelijke wijze daarop gewezen werd. Ook de donateurs die boven op de contributie Dokan zo gul extra geld hebben gegeven.

Er is gelukkig wel licht aan het einde van de tunnel, want er zijn goede vooruitzichten om ons te laten vaccineren. Laten we dit dan ook massaal doen !!! Wil je dit niet voor jezelf, doe het dan voor de bescherming van je dierbaren en anderen.

Laten we 2021 met een grote glimlach verwelkomen, dat we weer met zijn allen karate en iaido kunnen trainen zonder beperkingen. Sluit je ogen en doe een wens over wat er in het nieuwe jaar gaat komen. Het nieuwe jaar staat reeds voor de deur. Een jaar met nieuwe dromen en aandacht voor elkaar. Een jaar met stages, examens en mooie trainingen.

Ik wens jullie een mooie kersttijd toe, geniet van dit lichtjes feest. Ook wens ik jullie een gelukkig en een corona-vrij Nieuwjaar.

Let op jezelf en je dierbaren, blijf veilig en was je handen stuk 😊.
よいおとしを
André

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

 

Top Nieuws