Een traditionele school voor karate en iaido.
Van iedereen die je ontmoet kan je iets leren.

Zomervakantie 2020

Karate 3.0
Sinds half maart hebben we niet meer in onze geliefde dojo getraind. Gelukkig waren er de zoom-trainingen, waar we elkaar digitaal konden zien en spreken. Ik hoop dat jullie er net zoveel plezier aan beleefden als ik dat deed. Toch miste ik het fysieke, want alleen kata en kihon trainen was wellicht een interessante optie voor de individuele training, maar het in praktijk brengen van de technieken in een kumite vorm is, vind ik, een zeer belangrijk onderdeel van het karate. Ik noem dat nu maar even karate 2.0. Ook als lesgever heb ik minimaal de kwaliteit van mijn leerlingen kunnen beoordelen. Voor de zwartebandexamenkandidaten wordt het komend seizoen en periode van keihard trainen.

Op woensdag 2 september 2020 wordt het dus karate 3.0, want de versoepelingen laten toe dat de zogenaamde contactsporten weer gedaan mogen worden. Echter er zijn wel wat voorwaarden aan verbonden, zoals goede ventilatie, triageregels, geen ouders of andere toeschouwers in de zaal, en 1,5 meter regels in kleedkamers douches en hal, en bovenal het dragen van verantwoording voor de ander maar ook voor jezelf en je naasten.

Omdat we ook minder getraind hebben heeft het bestuur van Dokan besloten om korting te geven op de eerst volgende keer dat wij weer contributie gaan incasseren. Dit zal 15% zijn van het nu geldende contributietarief.  Meer zit er ook niet in, we hebben onze vaste kosten en kosten die we hebben moeten maken wegens corona. Binnenkort krijgen jullie weer onze contributiefactuur, en voor degene die toch het normaal geldende tarief willen blijven betalen zullen wij op de website een pagina inrichten waar je Dokan financieel kan steunen.

Ik dank iedereen voor de morele steun en het meedoen aan de digitale trainingen. Het was een hele uitdaging om telkens een training in elkaar te flansen. Ik zie uit naar september waar ik heerlijk in de dojo weer kan schreeuwen, brullen, corrigeren en kan meedoen met karate en iaido.

Laten we hopen op een mooie zonnige zomer en het uitblijven van een 2e uitbraak van onze onzichtbare vijand het Covid19.

Ganbatté
André

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

 

Top Nieuws

Op maandag 10 juni 2024 vonden er opnieuw bandexamens plaats bij karateschool Dokan, in de gymzaal van het Jordan Montessori Lyceum. Van links naar rechts

Lees verder »