Een traditionele school voor karate en iaido.
Van iedereen die je ontmoet kan je iets leren.

Karate met Pascal sensei in België

Op zaterdag 16 november 2019 gingen we weer met een delegatie van Dokan bestaande uit Elvira, Tomas, Sjaak en ik naar Wijnegem in België om deel te nemen aan een karatestage onder leiding van Pascal Lecourt sensei. Het is altijd weer een genoegen om vele bekende karateka tijdens stages te ontmoeten, en als je regelmatig stages bezoekt kom je ook altijd wel weer dezelfde mensen tegen.
Pascal sensei behandelde tijdens de eerste sessie kumite vormen gebaseerd op de acht gesloten-hand-uke-vorm die door wijlen Kase sensei was ontwikkeld. Deze vorm werd tijdens de laatste stage (oktober 2019) van Pascal sensei bij Dokan in Zeist ook behandeld maar dan in een kata-vorm. Deze keer trainden we deze technieken met een partner. Hoewel het allemaal eenvoudige technieken zijn lag de moeilijkheid in de veelheid van technieken, verplaatsingen en de juiste timing. Het was een zeer leerzame ervaring om te voelen dat er nog veel te leren is.

karate dokan pascal lecourt

Tijdens de tweede sessie kregen we les in het Hangetsu-kata. Pascal sensei behandelde diepgaand (letterlijk) de hangetsu-dachi. Ook werd de ura-vorm getraind, en heel bijzonder was de gono-vorm, waarin je het kata achteruit liep waarbij je de aanval van de tegenstander in gedachte moest houden. Zoals we van Pascal sensei gewend zijn, gaf hij hier ook vele persoonlijke aanwijzingen en tips.
Het karate van Pascal sensei is uniek en ik ben blij om telkens bij hem deel te kunnen nemen aan trainingen en stages.

Klik hier voor een foto-impressie.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

 

Top Nieuws